2020. április 13., hétfő

Csobay József fogász, fogműves mester gondolatai


Már egy hónapja annak, hogy a járványügyi intézkedéseket, szabályokat elfogadva, a fogászatoknak is be kellett zárniuk határozatlan ideig.Úgy érzem, hogy a felelősen gondolkodó kollégáimmal együtt, fegyelmezetten hajtottuk végre azt az utasítást, hogy zárjuk be üzleteinket.
Nehéz volt befejeznem a már majdnem kész munkákat. Szívszorító volt nemet mondani azoknak, akik segélykiáltásként várták, hogy megoldást kapjanak az épp akkor tönkrement rágószervük - régi fogpótlások, régi nem passzoló kivehető fogpótlások- megoldására. 

Tudjuk, hogy mennyire fontos a teljes fogazat megfelelő érintkezése, hiszen irányítóként vesz részt keringési és áramlási zónákban, valamint energia ellátásunk is nagyban függ tőle.
Maradjunk otthon, de mit tegyünk? A szakmánk nem áll a helyzet magaslatán, hogy érdekeit képviselje, pedig szorosan kapcsolódik az egészségügyön belül, elválaszthatatlan, a fogorvosláshoz, foggyógyászathoz. Ez azért fontos, mert mi is teljes mértékben kiesünk a bevételekből, és ha hihetetlen is nincs mindenkinek hatalmas tartaléka. Aggódom azokért a fiatal kollégákért, akik épp most fejlesztettek és súlyos terhek nyugszanak a vállukon.
Úgy érzem, ha szeretettel gondoljuk végig a mai világ eseményeit, hamarabb kapunk megoldást folytatásra az új jövőkép megalkotására! Tovább a Krisztusi úton!
Várom a mielőbbi lehetőséget a munka elkezdésére, mert rengeteg embernek kell segítséget nyújtanunk. Főleg ez aggaszt most.Maradjunk otthon! El vagyok látva ápolási feladattal, de időt szakítok olvasásra, tanácsokat írok fogászati témában, és készülök előadásokra. Fontos, hogy mindenki szeretetben élje meg a bezártságot, a családdal is többet vagyunk, így együtt tervezgetünk, jövőt építünk, még akkor is, ha igazán nem látjuk az alapokat, amire építhetünk.
Siralmas képet festenek az üres utcák, de az is siralmas, hogy az emberek felelőtlenül csoportosulnak a felszólítás ellenére
Boldog vagyok, hogy Győrben élhetek, mert rendkívül szervezetten törődnek az emberekkel, köszönet érte. Szeretettel kívánok mindenkinek egészséges szép napokat!


Csobay József
fogász, fogműves mester

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése