2021. január 17., vasárnap

Szeretetreceptek, több mint 200 oldalon

Szeretet, egymásra figyelés második felvonása Légrádi Ildikótól, akinek legújabb könyvéhez az immáron negyedik könyves Kiss Mona is csatlakozott.


Aki olvasta Légrádi Ildikó Szerelemkonyha című könyvét, valószínűleg mind egyetért abban, hogy nem lehet csak úgy letenni, ezt a könyvet el kell olvasni. A szerző a kezdetektől, így az ismerkedéstől egész a szépkorig kalauzolja végig az olvasót a párkapcsolatok fontos momentumain, miközben minden egyes fejezet között - párunkkal együtt is elkészíthető - ínycsiklandó recepteket kínál. Ildikó városunkban már többször is járt, mert mi is valljuk, hogy nem lehet elégszer hangsúlyozni az összetartozás fontosságát és szépségét. Így én is ott voltam, mikor nálunk Győrben a párkapcsolati esten tartott előadást a Győriek Egészségéért Közhasznú Egyesület és az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív program keretében, de városi könyvtárunkban is, ahol ez egyik leggyakrabban kölcsönzött könyvnek számított, így nem csoda, hogy telt ház előtt zajlott pódiumbeszélgetése a könyvtár igazgatójával, Horváth Sándor Domonkossal, az Országos Könyvtári Napokon.
 

 

Mindezek után nem is lehet kérdéses, hogy vártuk-e a folytatást. És mi következik egy boldog párkapcsolatból? Hát persze, hogy egy család. Így “született meg” a Szerelemkonyha folytatásaként a Szeretetkonyha, melynek oldalain keresztül Ildikó fejezeteit olvasva nem csak gyermekünk lelkéhez kerülünk közelebb, de a saját gyermeki lelkünkhöz is, megértve, hogy bizony minden onnan kezdődik, meghatározva a majdani felnőttkori kapcsolatainkat is. Oldalról oldalra értjük meg a közösen eltöltött idő fontosságát, így hogy az ünnepnapok hogyan nyernek értelmet egy gyermek életében, hogyan tudjuk őt bevonni a mindennapi tevékenységekbe, hogyan ismertethetjük meg vele játékosan vagy épp elfogadással, támogatással az élet apró nehézségeit vagy nagyobb kihívásait.

Természetesen most sem maradhattak el a finomságok, mellyel a fejezetek között ezúttal Kiss Móni, Mona ajándékoz meg minket, aki már komoly elismerést vívott ki a “mentes receptek” világában. Ma már egyre többen figyelnek például a glutén-,cukor-,tejmentes étkezésre, vagy alakul úgy az életük, hogy figyelniük kell rá. Mert igen, ahogyan Ildikó mondja: "a lelkünk egészsége mellett fontos a testünket is jól táplálni, ezért is fűzi mindig oldalai közé az együtt főzés örömét. Most, a gyermekeinkkel."
A könyvet megtudjátok vásárolni országos szinten a nagyobb és kisebb könyvesboltokban, de még a hipermarketekben is, illetve közvetlenül Mona weboldalán:Ildikó weboldala: www.boldogsagterapia.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése