2021. szeptember 28., kedd

Szakmai rendezvény a Turizmus Világnapján

Szakmai délutánt tartottak hétfőn, a Turizmus Vilàgnapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, a Kereskedelmi Tagozat Turisztikai Szakmai Osztályának szervezésében. Aktuális turisztikai témák, érdekes előadások, inspiráló gondolatok kerültek a fókuszba.  
 
 
Az àgazat szakemberei együttműködési lehetőségeket, jövő évi terveket kerestek, határoztak meg.
Köszöntőt mondott Jankó Ernő - a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke és Csobayné Pintér Éva- a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Szakmai Osztályának elnöke. 
A rendezvényre meghívást kaptak többek között a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, a Vakok és Gyengénlátók, a Győr- Moson- Sopron Megyei Egyesülete és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) megyei tagjai, valamint az NFSZK Nonprofit Kft. - Információs é Koordinációs Központ fogyatékosságügyi tanácsadója is.
 
 
 
Előadàst tartott többek között Vörös Bernadett - Győr Megyei Jogú Város turisztikai referense, aki Győr turizmusának és kulturális rendezvényeinek alakulásáról beszélt a városévforduló évének fényében, kihívásokról, eredményekről, jövő évi tervekről, együttműködési lehetőségekről, közös projekt tervekről beszélt, illetve a turisztikai szolgáltatók aktuális szakmai kérdésekre kaptak tőle választ. 
 

 
A kávészünetet további szakmai előadások sora követte. Husz Anikó- egyetemi adjunktus, a Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Tanszék - kissé nosztalgikus, kedvcsináló, vetítéses előadást hozott fotókkal, "Mit jelent számomra Győr és az Egyetem? - Gondolatok 750 karakterben", a Széchenyi István Egyetem Turizmus-Vendéglátás szakos hallgatóinak megfogalmazásában.
 
 
Kovács Balázs, a GD Consulting tanácsadó iroda vezetője, a Dunakavicsok turisztikai podcast társszerkesztője, egyenesen Bécsből érkezett a szakmai programra, ahol "Az újturizmus világa, avagy új narratívák a Duna-mentén" címmel tartott előadást. 
 


 
Dr. Happ Éva egyetemi docens, a Széchenyi István Egyetem, Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Tanszékének tanszékvezetője, a Digitális eszközök használatának lehetőségeit fejtette ki, a turizmusban. 
 
 
A tanszékvezető előadását követően a Zöld szállodai eszközök használatáról osztotta meg gondolatait a vendégoldalról megközelítve Nagy-Keglovich Júlia- a Gyirmót Sport&Wellness Hotel szállodavezetője. Végül, de nem utolsó sorban Dr. Gondos Borbála - az Edutus Egyetem tanszékvezetője online jelentkezett be a rendezvényre, és a mozgáskorlátozottak utazási szokásainak vizsgálatáról számolt be a szakmai nap résztvevőinek. 
 

 
 
Szerkesztette: Csobay Dániel
Fotók: Csobay Dániel fotográfus  
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése