2022. március 25., péntek

ÜZENET -Stációk fényből és sötétből

Ma délután nyílt meg Kurcsis László grafikusművész ÜZENET- Stációk fényből és sötétből című kiállítása a győri Triangulum Galériában.  

"Ti úgy gondoljátok, hogy az életben problémák vannak, és megoldásokra van szükség, én meg úgy gondolom, hogy az életben tragédiák vannak, és irgalomra van szükség.” (Pilinszky János)

Kurcsis László grafikusművésznek hosszú idő után most nyílt újra önálló tárlata. Kiállított alkotásai a húsvéti ünnephez is kapcsolódnak, megtekinthetőek "Az angyal és a lépcső" ciklusának darabjai is.

A kiállítással Árnics Katalin gyógypedagógusra emlékezik: "Ez a kiállítás az én keresztutam, így állítok emléket annak az embernek, aki 25 évig volt kísérőm, társam. 

Köszöntőt mondott dr. Veres András megyéspüspök. A tárlatot Dr. Kovács- Gombos Gábor DLA festőművész, egyetemi docens nyitotta meg.

 

A művész, Kurcsis László gondolatait idézve: "Minden kép egy imádság, az embernek benne rejlik a karmája és a kivetülő énje is, ahogy a világhoz való kapcsolata is látszik rajta." 

 


"A képekben megjelenő alapmotívum túlmutat önmagán, tükröt tart elénk, szembesít bennünket a mindennapok valóságával és a lét alapvető kérdéseivel egyaránt."   

Szívhez szóló muzsikát hallhattak a résztvevők Bukits Ernő hegedűművész előadásában, Johann Sebastian Bach: g-moll adagio című művét játszotta el.

A kiállítás 2022. május 8-ig, naponta 10 és 18 óra között tekinthető meg. (Triangulum Galéria - Győr, Gutenberg tér 2.- bejárat a Frigyláda- szobor mögött)

 Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfusNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése